Balık çorbası

Bildiğim kadarıyla balık çorbası için kırlangıç balığı en seçilen balık.Ben balık şiş için aldığım balığın kemiklerinide aldım.ve harika vitaminli bir balık çorbası hazırladım.Balık sevenler için tarifi geliyor….
MALZEMELER:
2 SOĞAN,,1 ORTA BOY KEREVİZ BİR TUTAM YAPRAĞIYLA,,2 HAVUÇ,,1 PATATES,,8 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER , ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU,VE BALIĞIN KEMİKLİ PARÇALARI
Sebzeler yumuşağıncaya kadar orta ısıdaki ateşte pişirin.
daha sonra balığın kemiklerini çıkarın.Kalan sebzeleri blendırdan geçirin.
Diğer yanda 2 kaşık kavurduğunuz unu biraz suyla sulandırın.
Ve karışıma ekleyin.Dilerseniz ayırdığınız kemiklerden bir parça balık eti çıkarın.
Arzuya göre istenilen miktarda etleri çorbanıza ekleyin.
Bir 5-6 dakika daha pişirin.
istenirse terbiye yapılabilir.
Dereotu ile servis yapın..AFİYET OLSUN..

Yorum bırakın

Filed under Genel

Yorum bırakın