Kırlangıç balığı şişte

Markette kuzu gibi yatan kırlangıç balığını yakaladım.her zaman bulunmuyor.Balığı hiç ziyan etmeden hem çorbasını hemde terbiyeli şişte yaptım.Sonuç mükemmeldi.Tabi bunda benim marifetli küzenimin çok etkisi var.Geçen sene ellerinle yapıp bir güzel yedirmişti.Tarif küzenden yapması bizden …Denemelisiniz…
Marketten kuşbaşı doğrattığınız balıkları geniş bir kaba alın.
(Bizim balığımız 3 kg cıvarında idi.16 tane şiş oluyor)
1 bardak zeytinyağı
1 büyük soğan
7-8 diş sarımsak
tuz .karabiber. kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı salça
2 büyük domates 4 tane sivribiber
Bu malzeme ve baharatlarla kuşbaşı balıklarınızı karıştırın.
En az 6 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra biber ve domates ve balık koyarak sırayla çöp şişe dizin .
Izgarada pişirin.
AFİYET OLSUN…

Yorum bırakın

Filed under Genel

Yorum bırakın