Etli şehriye pilavı

Pilav çeşitlerime bir yenisi daha eklendi.Bir kenarda kavrulmuş etiniz kaldımı pişirmesi dahada kolay oluyor.lezzetli bir pilav ana yemek bile olabilir,şimdiden afiyet olsun.

  • 1 soğan,domates rendesi yada 1 yemek kaşığı salça,biraz sıvıyağ
  • teryağve 2 bardak arpa şehriye
  • daha önceden haşlanmış yada kavrulmuş 1 kasekuşbaşı et.
  • tuz ,,karabiber ,sarımsak,kimyon
  • soğanı ince doğrayıp ,sıvıyağda kavurun,domatesi tada salçayı ekleyin.
  • sonra etleri katın ,biraz su ekleyip soganlar iyice pişene kadar kavurun.
  • diğer yanda tereyağında şehriyeyi iyice kavurun.
  • etlerin üzerine ilave edin.üzerine baharatları ve 3 bardak sıcak su ekleyin .
  • altını kısın 10 dakika pişirin.sonra demleye bırakın.
  • AFİYET OLSUN….

Yorum bırakın

Filed under Genel, Yemekler

Yorum bırakın