Zeytinyağlı Yaprak Sarma

YARIM KG SALAMURA YAPRAK    sıcak suda haşlanacak…

iç malzemeler:3 soğan ,,,2 bardak pirinç ,,,,bir tatlı kaşığı salça,,,tuz,,kimyon,,tarçın,,,dolmalık fıstık ,,,kuş üzümü ,,,

               1 yemek kaşığı şeker,,,nane,,ve zeytin yağı  

ZEYTİNYAĞINDA İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANLAR  kavrulur,,içine fıstık eklenir…oda kavrulunca yıkanmış pirinç ve salça konur…sıcak koymadan önce nane

kuş üzümü ve baharatlar eklenir…3.5 bardak su ile pişirilir.ama suyu çekilene kadar …sonra kapatılır..ılınınca yapraklar sarılır.limon suyu ve birazda zeytinyağı

konup tekrar  pişirilir….

                                 AFİYET OLSUN………

Yorum bırakın

Filed under Genel, Zeytinyağlılar

Yorum bırakın